Mijmeringen 8

Mijmeringen
 
Het nieuwe jaar. Laten we het positief beginnen. Maar… het is moeilijk. Wat heeft ons koor het voor de kiezen gekregen. Onze dirigent Giancarlo probeert, na een verschrikkelijke mededeling ondanks zijn ziekte weer kracht te putten uit medicijnen. De Corona heeft alle optreden van het podium geschrapt. We staan nog verder van elkaar dan op het podium in het godshuis in Broek. Zien enkel koorleden bij de Aldi, Vomar of Albert Heijn. Of soms op straat. Wat is dit allemaal treurig. 
Maar laten we het nieuwe jaar positief beginnen. We zijn negatief getest en drinken een kopje koffie met de laatste oliebol. Ik lees nog even de mails door van ons bestuur. Vaak zie ik op tv het reclamefilmpje van Almhof, u weet wel dat heerlijke toetje met dat kersenhoekje.
Maar ik vertaal het direct naar “alle lof voor…ons bestuur”. Wat een kanjers zijn dat. Informatie is een groot goed. Hulde. 
Half januari, als alles al weer gewoon is, dan horen we weer wat nu wel of niet mag. We zullen er mee moeten leven. 
Dat ik de sociale contacten mis, het koor is duidelijk. De stem is er nog, nu nog de sfeer. En dirigent, heel veel sterkte.
Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal.
Herman wijte

9 thoughts on “Mijmeringen 8

Geef een reactie

Scroll Up
error: Content is protected !!