Kunst en Cultuurweekend Oudorp 22052016

Optreden Oudorp, 22 mei 2016

Oudorp 22052016 24Na een koude en natte reis werden we hartelijk verwelkomd met een kopje koffie. De barman had ons goed ingeschat, want hij zei er gelijk bij dat ‘de eerste gratis was‘.
Na deze hartelijke ontvangst begon ons optreden.
De stemming zat er gelijk goed in en we zongen vol overgave over een AZZURRO blauwe lucht en we gingen opgewekt naar Rome, er was echt geen wolkje meer aan de lucht.
Daar aangekomen was ELKE ROOS voor jou, zodat die kon vertellen dat ik van je hou [in het nette].
Opeens, ja hoor, daar vloog een SNEEUWWITTE VREDESDUIF met uitgespreide vleugels over het land, maar ook over zee.
Wij konden het niet tegenhouden: de MORNING HAS BROKEN, dus wij snel naar BELLA ITALIA met zijn prachtige blauwe golven witte wolken zwarte ogen en vooral de heerlijke rode wijn. En zo werd het leven een festijn.
Daardoor belandden we al heel snel in DROOMLAND, het heerlijke land van veel dromen waar echt geen leed kan bestaan.
Maar ondanks dat had toch de lach ons verlaten. Dus wij met z’n allen naar een vriend om mee te praten. WANT DAAR HEB JE VRIENDEN VOOR en die laten al gauw de ZON IN JE HART schijnen voor iedereen, dat maakt je weer blij. Of een kind dat lacht en naar je zwaait, zoals dat jongetje dat vol overgave stond te dirigeren. Daar had Giancarlo nog een hele steun aan! Niet dat het nodig was, maar je hebt het er toch zomaar bij.
Na al die zon, rozen en blauwe luchten mochten we even uitrusten van Giancarlo.

Daarna togen we allemaal naar het Theater van de Vrijheid. De naam alleen al verdient een medaille. Het is een schattig theatertje met een over enthousiaste directeur die ons er meermalen van overtuigde dat hij het zo geweldig vond dat wij er waren met wel 80 man tegelijk. Heerlijk om zo welkom te zijn. Ondanks dat het geluid en de akoestiek niet optimaal waren en het allemaal wat ‘zwaar’ zong, hebben we toch weer vol overgave het rozenlied gezongen en als je het nog niet wist ROOD ZIJN DE ROZEN! Ze zijn nog steeds 3 keer rood.
Ja ja zoveel geluk dat raakt ons en de avondzon ging langzaam onder, dus het werd hoog tijd voor TEACH YOUR CHILDREN want die wilden we niet overslaan, net zoals STAY WITH ME TILL DE MORNING.
Na al die commotie kwamen we er achter dat DE MEESTE DROMEN BEDROG ZIJN en dat ze maar een keer in de zoveel tijd uitkomen. Jammer want als je lacht, lacht heel de wereld mee. Dat lijkt me wel wat. Maar ja je kan niet alles hebben.
Dat heeft onze voorzitter waarschijnlijk ook gedacht toen het geluid het tijdens zijn prachtig gesproken tekst in de PASTORALE liet afweten. Knap dat wij evengoed liever wilden branden en niet meer bij hem vandaan wilden!  We hebben hem lief? Zo lief! [is dat zo ?]
Voor de serieuze noot het altijd mooie VA PENSIERO. Een heerlijk lied, iedere keer weer.
Toen kwamen de Russen aan gedenderd! Nou daar hadden we zin in hoor!
De paarden galoppeerden over de steppe, het was echt POLYUSKA POLE.
Het donderde er over en af toe een flinke bliksem! en het regende ook nog meters bier.
HET DONDERT niet, want ‘straks gaat het gebeuren’ pluk de dag!
En geniet met volle teugen.

Groetjes, Cock

Scroll Up
error: Content is protected !!