INFO LEDEN HET LANGEDIJKER KOOR (HLK) 14 september 2021

INFO LEDEN HET LANGEDIJKER KOOR (HLK) 14 september 2021

WEL EN WEE:

Een aantal van ons waren er getuige van dat Ton en Vida op 28 augustus nu toch ‘echt’ getrouwd zijn. 2x uitstel is gelukkig geen afstel geworden. Hoewel ons optreden een verre van optimale  voorbereiding had en het tot het laatste moment twijfelachtig was wat er zoal toegelaten werd door Museum Broeker Veiling, was de kwaliteit van beeld en geluid redelijk.

Mede omdat Aloys de beelden had voorzien van ondertiteling was het voor velen goed te volgen en voldeed het in ieder geval aan de wensen van Ton en Vida en daar ging het toch om.

Via wat ‘recherche-werk’ kwamen we erachter dat dinsdag 21 september Frans en Tonny Dooper 50 jaar getrouwd zijn. Op onze vraag om 21 september vast te leggen in de agenda’s kregen we van Frans en Tonny het antwoord dat deze datum al 50 jaar is vastgelegd in hun agenda’s.

Nou toen wisten wij genoeg en misschien willen ze het niet naar buiten brengen, ze hebben op deze wijze zelf voor ‘het lek’ gezorgd.

Frans en Tonny, bij deze alvast gefeliciteerd en een mooie dag gewenst.   

Hans van der Linden laat weten dat het steeds beter met hem gaat en er nog steeds hard gewerkt wordt aan een verbetering van de conditie. Omdat de inspanningen worden beloond is Hans super gemotiveerd om aan verder herstel te werken.

Hans laat het bezoek aan grotere gezelschappen nog achterwege en zo ook de repetities van HLK, maar Hans gaf daarbij aan: “Berg je maar, want ik kom eraan”.

Uit deze uitspraak kun je wel opmaken dat Hans positief gestemd is. 

DE TOEKOMST VAN HLK:

Afgelopen week hebben jullie kennis kunnen nemen van de uitgangspunten van het bestuur over de Toekomst van HLK. Een van de belangrijkste beslissingen is om tot maximaal 110 leden te groeien.

Dit betekent dat de ledenstop is opgeheven en er een aantal nieuwe leden kunnen worden aangenomen. Als jullie iemand weten is snelle opgave wel gewenst, want de ruimte is beperkt.

HET NIEUWE SEIZOEN:

Het nieuwe seizoen 2021-2022 is op 24 augustus alweer begonnen en daarom zijn de contributienota’s op 1 september verspreid. Inmiddels heeft 2/3 van de leden al voldaan

-waarvoor dank- en we rekenen erop dat de rest snel volgt. 

OPTREDENS:

We kunnen los!!!!!!

We rekenen erop dat ‘Mark en Hugo’ vanavond gaan aankondigen dat per 25 september de 1,5 meter afstand houden wordt afgeschaft. Dat is prachtig want achter de schermen zijn we al een tijdje bezig met een aanvraag van Theatergroep ‘Koolkollektief’ om mee te doen aan het Fusiefestival op de grens van HHW en Langedijk.

Op meerdere lokaties aan de ringvaart vinden er op vrijdag 24  en zaterdag 25 september optredens plaats van verschillende artiesten. Van 18.30 – 21.30 varen er dan bootjes langs de diverse lokaties en vindt er een optreden plaats, van telkens zo’n 15 minuten.

Voor HLK is er een plekje gereserveerd bij het Havenplein aan de Broeker Haven.

Het is kort dag, maar we denken dat het allemaal te organiseren is en op 24 september knijpen we een oogje toe wat betreft de 1,5 meter.

Vanavond bij de repetitie ligt er al een intekenlijst voor deelname. Ook degenen wie willen helpen met de opbouw voor deze twee concerten kunnen intekenen op deze lijst.

Zangers en opbouwers kunnen tevens op de website reserveren via de link:

http://reserveer.hetlangedijkerkoor.nl/optredens/

Verdere details volgen later.

Voor de DvdM, oftewel de Dag van de Muziek op  9 oktober in Den Helder hebben we ons ingeschreven. Via de website kunnen jullie je inschrijven voor deelname. Dat is nog wel even nodig, want er kunnen er nog wel een paar bij. Op dit moment hebben we 37 deelnemers en dat is wel wat weinig.

Via deze link kun je je opgeven.        http://reserveer.hetlangedijkerkoor.nl/optredens/

Of het uiteindelijk doorgaat  en onder welke voorwaarden is nog de grote vraag.

Het enige wat we op dit moment weten is dat het van 13.00 – 18.00 uur is.

 

TOCH EEN BEETJE KERMIS:

Dinsdag 21 september  -de laatste dag van de Zuid-Scharwouder kermis 2021- is het toch een beetje kermis bij HLK. We verklappen nog niets, maar binnen een paar dagen krijgen jullie meer te horen. Zorg dat je erbij bent!!!!

 

FOTO’S LIEDBOEKJE:

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een update van het liedboekje. Er wordt gebruik gemaakt van de bestaande foto’s, maar als er leden zijn die de huidige foto willen vervangen dan kan dat nog. Laat het ons dan wel snel even weten:  bestuurhlk@gmail.com

Wel even realiseren dat je met de huidige foto ‘eeuwig’ jong blijft en met een nieuwe foto zomaar in één flits drie jaar ouder wordt!!!!

VAN PIANO NAAR KEYBOARD:

Nu we in de kerkzaal van de Trefpuntkerk blijven repeteren is in overleg met Giancarlo besloten om de piano te verwisselen voor een piano keyboard.

Hoofdreden is dat Giancarlo zittend achter de piano de alten en sopranen niet goed kan zien en daarom niet goed kan begeleiden. De wens is dat de piano keyboard -net als nu de piano- in bezit blijft van HLK. We gaan ervan uit dat de kosten van de keyboard gedekt worden door de verkoop van de piano. Als er liefhebberij is voor de kwalitatief uitstekende piano horen we het graag. 

VOMAR KLANT IS KONING KAART:

Met de komst van nog een VOMAR-winkel in Langedijk, wordt de aktie “KLANT IS KONING’ voor HLK steeds interessanter. Als je je aankopen doet in één van de supermarkten van de VOMAR en je hebt een klantenkaart, waarbij je hebt aangegeven dat je de vereniging HLK steunt,  wordt er 0,5% van jouw aankoopbedrag door VOMAR gesponsord aan HLK.

Je hoeft er verder niets voor te doen, bij de kassa vragen ze of je een klantenkaart hebt en bij vertoon gaat de rest vanzelf. Nou lijkt 0,5% misschien niet zoveel, maar dit valt onder de categorie ‘na langzaam druppelen is uiteindelijk de emmer toch een keer vol.’

Bij het aanvragen van een VOMAR-klantenkaart kun je aangeven dat het gaat om Het Langedijker Koor onder het nummer:  LAZU2021

 

RABO CLUBSUPPORT:

Na het succes in 2020 willen we ook dit jaat weer meedoen met de RABOCLUBSUPPORT- actie.

We zijn inmiddels ingeschreven en over de wijze van stemmen op HLK horen jullie nog van ons.

Groetjes,

Het Bestuur.

Scroll Up
error: Content is protected !!