Kerstconcert St. Jan de Doper 16 december 2018

Zondag 16 december 2018. Kerstplein in Noord Scharwoude

We worden ’s morgens wakker in een witte wereld. Hoe sfeervol kan het zijn op de dag dat Het Langedijker Koor het kerstrepertoire gaat brengen tijdens de koreninloop in de kerk St. Jan de Doper. Het is wel een beetje glad op straat, dus voorzichtig aan naar de kerk. Er is een grote opkomst van koorleden, gelukkig.

Wij zijn het eerste koor dat optreedt en dat is te zien aan het aantal mensen dat heeft plaatsgenomen in de kerk. Het zijn er nog niet veel.

Het eerste lied wordt ingezet en kijk! de mensen komen binnen.  Binnen korte tijd zit er veel publiek in de kerk en ze genieten van onze zang. Het koor geniet er zelf ook van. We krijgen applaus, dat verwacht je niet direct in de kerk. Het is duidelijk dat het publiek ons optreden waardeert.

Wat is een optreden in de kerk tijdens de kerstperiode toch een bijzonder gebeuren. Mijn favoriet blijft ‘Stille Nacht’. Wat een mooie sfeer wordt hiermee opgeroepen. We sluiten af met ‘gelukkig kerstfeest’ en zwaaien naar het publiek, dat spontaan terugzwaait en ons ook een mooi kerstfeest wenst!

Na 45 minuten zingen is ons optreden voorbij en het volgende koor is aan de beurt. We krijgen nog een kop koffie aangeboden. Heerlijk! Velen gaan nog even naar de markt op het kerstplein, anderen gaan huiswaarts. Het was weer fijn om erbij te zijn.

Ik wens alle koorleden een prachtige kerst en natuurlijk ook een mooi nieuwjaar met veel gezondheid en voorspoed.

Ik geef bij deze de pen door aan Herman Wijte.

Tot a.s. zaterdag 22 december 2018 in Opdam.

Anja Leek

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.