Optreden Beddenrace Langedijk 31 augustus 2010

Beddenrace Langedijk 2019

De Beddenrace in Langedijk, ontstaan in augustus 1980 tijdens de 9-Eeuwen- Langedijk- feesten en inmiddels een heerlijk dorpse jaarlijkse traditie en tevens de zwaarste beddenrace van Nederland, maar liefst twee-en-een-half uur rennen en duwen. Het ging dit jaar gebeuren op zaterdag 31 augustus.

Kort voor die tijd, op 20 augustus stuurde Ron Lute, ons zeer actief bestuurslid in de functie van Coördinator  Optredens, een email rond met een oproep om je aan te melden voor een optreden bij de beddenrace. Op het laatste moment had de beddenrace-organisatie een afzegging gehad van een muzikaal optreden en of Het Langedijker Koor dit gat van 17.00 tot 19.00 uur  kon en bereid was  te vullen.

En dat hebben wij natuurlijk gedaan. Het was prachtig weer.  Wij stonden met een bijzonder groot koor op een prachtig overdekt podium aan de noordzijde van de speelweide heerlijk te zingen in twee sets van 17.00-17.30 en van 18.05 – 19.00 uur voor een enthousiast publiek, die middels een grote overkapping eveneens heerlijk in de schaduw stonden of gezellig aan de grote tafels zaten.

Zelfs het sirene-geluid van de kermis kon ons niet overstemmen !  In de pauze stroomde het bier van De Burg weer rijkelijk en kon ieder zijn consumptiebonnetje besteden.

Na ons optreden bleven velen uiteraard de beddenrace volgen en maakten er een zeer gezellige avond van !

Frans Dooper

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.