Korenfestival Paradiso in Amsterdam 14-01-2017

Verslag van het Korenfestival in Paradiso te Amsterdam op 14  januari 2017

Zaterdag 10.00 verzamelen bij de Maria school, een grote dubbeldekker brengt ons naar Amsterdam. In de bus begon de gezelligheid al, ondanks dat er 15 leden afbericht hadden gegeven  de griep is in ons land en die heeft ook  Langedijk aangedaan.

Aangekomen in Amsterdam op de Weteringschans, de poptempel Paradiso, daar waar de groten onder de popartiesten onverwacht een concert gaven(Bowie Prince ,Rolling Stones)  ; maar ook illustere namen als Pink Floyd en The Pretty Things gaven daar in de jaren 60 hun concerten en nu begrijp ik waarom, voorheen een kerk van de Vrije Gemeente, gebouwd in 1880, een prima akoestiek , prachtige glas in lood ramen. En daar moesten wij , het Langedijker Koor een concert geven, samen met nog eens 137 andere koren. Wat een eer!!!

Wij kregen een tijd mee, maximaal 20 minuten inclusief op en afgaan van het podium, de voorgaande koren hadden soms bewust of onbewust die tijd overtreden, maar goed wij stonden in Paradiso;  Giançarlo had 4 nummers uitgezocht, wij begonnen met Stay with me till the morning, klonk als een klok, daarna Va’ Penseiro( nu niet te snel) , Polyushka Pole en als sluitstuk van ons optreden Pastorale.

Kippenvel, en dat vond het publiek ook, een daverend applaus was ons deel.

Ook wij probeerden enthousiast als wij zijn een extra nummer te zingen, maar helaas zoals al eerder opgemerkt , het programma liep al uit, Niet getreurd hoor , wij konden nu genieten van de andere koren die na ons kwamen, zowel in de grote als in de kleine zaal.

En daarna het sluitstuk van deze dag, een rondvaart over de Amsterdamse grachten, wij stapten op tegenover het Rijksmuseum, een accordeonist zat klaar op beide boten en toen kon het feest beginnen, zingend , tenslotte zijn wij een koor, lachend en proostend op de goede afloop en genietend van de erwtensoep met roggebrood ,  voeren wij langs de Amsterdamse monumenten, de grachtenhuizen met hun monumentale gevels,  het Scheepvaartmuseum , de Hermitage en de Magere Brug terug naar de opstapplaats bij het Rijksmuseum. Daar stond de bus al klaar en bracht ons weer naar Langedijk

Ik wil nog een woord van dank uitspreken voor diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt voor ons, organisatie van harte bedankt namens de koorleden.

Fantastisch,  een dag om niet te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

Wim Hartog

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan