Korenfestival Celavie Oudkarspel 18 mrt. 2018

Korenfestival in Celavie te Oudkarspel  zondagmiddag 18 maart 2018

Vanaf ongeveer 12.00 uur tot 13.00 uur was er koffiedrinken met alle drie de koren: De Schulpers uit Castricum, Het Langedijker Koor en de Smartsingers uit Oudkarspel.

Vanaf het begin van de middag heerste er een gezellige sfeer. Elk koor gaf voor en na de pauze een optreden met diverse liedjes, ieder zijn eigen genre met veel enthousiasme. Het Langedijker Koor kon net op het podium staan met de negen(!) bassen op de grond ernaast. Ikzelf stond op de tweede rij in het midden, met aan de ene kant Henk de Groot en aan de andere kant Hans v.d. Linden. Tijdens het zingen van het lied “Daar heb je vrienden voor”, bij het refrein werd ik letterlijk geplet, nl. de ene Hans ging naar links en jullie raden het al, de andere Hans naar rechts. Iedereen snapt het resultaat wel!
Gelukkig werd ik gered door Ron Lute, die pal achter me stond. We hebben het gelukkig overleefd en er hard om gelachen. Er was aardig wat geroezemoes in het voorcafé , echter ons koor overstemde alles. Soms even te veel volgens Giancarlo, maar dit kon de pret niet drukken. Na afloop van de optredens was het nog bar gezellig, kortom een geslaagde dag.

Gerard Ligthart

Klik hier om naar het foto album te gaan.