Kermisoptreden De Schelvis 14 sept. 2019

Zonder Langedijker Koor geen kermis !!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september verzorgden wij weer het jaarlijkse kermisoptreden. Deze traditie van ons is inmiddels zo ingeburgerd dat zelfs het Langedijker Nieuwsblad al een artikel plaatst met de kop “Zonder Langedijker Koor geen kermis! Fantastisch toch!
Al 19 jaar geleden was het idee geopperd om in de tent een optreden te verzorgen voor de minder mobiele Langedijker 55 + er.
En 4 jaar gelden is er besloten om een generale repetitie te verzorgen bij Buitenzorg. Hier komen de mensen van Buitenzorg, de Meander en gasten van de Zonnebloem.
Maar nu eerst een verslag van Buitenzorg.
Veel koorleden waren al op tijd gekomen in Buitenzorg om nog wat hand en span diensten te verrichten, zodat we mooi op tijd met ons optreden konden beginnen. Tot onze grote verbazing zat ook ons oud koorlid Henk de Vries met zijn zoon Erwin in de zaal. Ruud heette ze van harte welkom en stelde voor om een stukje van Tulpen uit Amsterdam te zingen, wat Henk zo met ons meezong . Dat blijft toch heel bijzonder. Fantastisch Ruud dat je hier zo prachtig aandacht aan besteedde. Anneke, jammer dat jullie dochter in de file terecht was gekomen. En ze dit moest missen.
Voor en na de pauze hadden we een gastoptreden van Zangtrio “Wat nu ?!”. Geweldig Roy Anja en Anna.
Het optreden in de tent was ook weer een groot succes.
Ook hier weer volle bak en veel enthousiaste mensen. Het liep weer als een trein, het bekende dak ging er af. De gasten kregen in de pauze weer een advocaatje of een andere consumptie en niet te vergeten een heerlijke oliebol. Voor de 1e keer was er iemand in het publiek onwel geworden. De ambulance moest komen maar gelukkig is de moeder van Erna, die de ongelukkige was, uiteindelijk gewoon met de ambulance naar huis gebracht en kon Erna zich weer bij ons aansluiten.
Volgend jaar al weer voor de 20 ste keer. Wat is het toch geweldig dat we dit als koor kunnen doen, met dank aan alle sponsors natuurlijk.

Jose Kaandorp

O ja, Ik geef de pen door aan Willem om een mooi stukje
over ons optreden in de grote Kerk in Alkmaar te schrijven!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan